d. 08-10-2024 (Kina-Vesten)
Danmark sender officer til Stillehavet
I dag kunne vi høre at Danmark sender en stabsofficer til den amerikanske Stillehavsflådes hovedkvarter på Honolulu, Hawaii.
Målet er Kina og Danmark skal nu mere aktivt deltage i USA's inddæmningspolitik overfor Kina . At KIna er blevet USA største konkurrent såvel økonomisk, teknologisk og militært, ses af langt de fleste vestlige iagttagere, politikkere og kommentatorer som en trussel mod det som Washington (og vores politikere) kalder den "regelbaserede verdensorden" . Vi skal alene fordi USA er vores vigtigste allierede (gud bedre det) igen stille os last og brast med amerikanerne. I P1 dækning af historien i dag , kommer det ikke rigtig frem hvad der set med danske øjne er den egentlige trussel fra Kina? Det bliver nævnt at KIna anvender 'bøllemetoder' og der sigtes muligvis til Kina tilstedeværelse i det Sydkinesiske Hav. Det nævnes at vi har interesse i at sikre sibsfarten og dermed handelsforbindelserne - igen det Sydkinesiske Hav. Det ligger implicit i nyhedsdækningen at Kina altså skulle være en trussel imod den frie sejllads i Det Sydkinesiske Hav.
Om nogen - så er Kina fuldstændig afhængig af sejlruterne gennem det Sydkinesiske Hav , og Kina stigende aktiviteter i dette område har netop til hensigt at sikre Kina fortsatte anvendelse af disse sejlruter.
Ikke overraskende bliver alle defensive handlinger fra kinesisk side , straks tolket som aggressive af USA og Vesten.
HVis man ser på de sidste 20-25 års amerikanske aggressioner rundt om i Verden , tidligere i Irak, Afghanistan , Syrien, Libyen og den fortsatte støtte til fortsat krig i Ukraine , Israel m.v. , så kan man ikke fortænke kineserne i at være overordentlig skeptiske ved den amerikanske tilstedeværelse i sydøstasien.
USA har i dag omkring 750 militærbaser rundt om i verden - heraf ca. 300 omkring Kina. Kina har på sin side én militærbase , nemlig i Djibouti på Afrikas Horn .
De sidste otte års dæmonisering af Kina har på forbilledligt vis gøet den offentlige opinion, til også at acceptere at vi - Danmark skal deltage i USA's stormagtskonflikt mod Kina.
Et øjeblik refleksion , ikke blot over Danmarks aktivistiske udenrigspolitik gennem nu 30 år, men også de aktuelle konflikter i Ukraine og Mellemøsten, burde kalde på større eftertænksomhed - inden vi følger amerikanerne på endnu en selvdestruktiv konfrontationspolitik overfor Kina!
Kilder / læs mere:
1)
Hvorfor sender Danmark en officer til St 2)
- Oprettet d. 08-10-2024 12:11:50