d. 26-04-2021 (Xinjiang)
Kampagnen mod Xinjiang
I årende efter 2017-18 har der i de vestige medier været et stigende fokus på krænkelser af menneskerettigheder i den autonome provins Xinjiang - i det vestlige Kina.
Kritikken har handlet om følgende menneskerettighedskrænkelser :
- fangelejre / koncentrationslejre (kinesisk: genuddannelsescentre) hvor 1-3 mio. Uyghurer holdes tilbage mod deres vilje
- Religiøs forfølgelse af muslimer - med nedrivning af Moskeer, forbud mod langt skæg, faste og andre religiøse udtryk
- Uyghurer som udsættes for kommunistisk idoktrinering og tvinges til at lære mandarin og at lovprise Kinas Kommunistiske Parti
- Tvangsarbejde / børnearbejde ikke mindst i bomuldsindustrien i Xinjiang
- Unge piger som tvinges til at forlade deres familier og tage arbejde i Kinas østlige provinser
- Tvangs sterilisation af Uyghur kvinder
Ovenstående samles i 2020 i beskyldninger om et reelt
FOLKEMORD mod muslimske Uyghurer i Kinas Xinjiang provins.
Disse historier er blevet gengivet i alle vestlige medier i de seneste 3-4 år. Fælles for historierne er at de baserer sig på ganske få kilder , hvor enkelte navne går igen og igen.
Det gælder ikke mindst den tyske antropolog
Adrian Zenz (f. 1974). Adrian Zenz er medlem af organisationen "Victims of Communism Memorial Foundation" grundlagt i 1993 i Washington, USA. Organisationen har til formål at udbrede kendskabet til socialismen og kommunismens forbrydelser og frihedsbenægtende ideologi.
Adrian Zenz er deres 'Kina-ekspert' og har skrevet en lang række kritiske artikler om Xinjiang (1). Adrian Zenz har også skrevet en lang række artikler for organisationen 'Jamestown Foundation' (2) samt i Foreign Affairs (3) og hans studier danner også baggrund for artikler i The Economist (4). Det er også Adrian Zenz som i 2020 publicerede en rapport om tvungen sterilisation og fødselskontrol i Xinjiang - og som danner grundlag for de nyeste anklager om et kinesisk Folkemord i Xinjiang (5)
En anden vigtig kilde bag rapporterne om undertrykkelsen af Uyghurerne er forskellige aktivist organisationer som
Chinese Human Rights Defenders og interviews med Uyghurer som i dag lever i lande udenfor Kina - blandt andet i Tyrkiet, USA og Australien.
De ofte viste sattelitbilleder af formoede 'koncentrationslejre / fængsler' i Xinjiang er ikke mindst blevet formidlet af den 24-årige australske
Nathan Ruser - som via Google Earth - angiveligt har lokaliseret flere hundrede fængsler i Xinjiang. Nathan er tilknyttet Australian Strategic Policy Institute som data analytiker. (6)
Fortsættes senere..Henvisninger:
1)
victimsofcommunism.org2)
jamestown.org 3)
www.foreignaffairs.com4)
www.economist.com 5)
www.researchgate.net6)
www.aspi.org.au (1. nov 2018)
Oprettet d. 26-04-2021 08:00:59